EFTCO Közgyűlés 2019.04.03.

A Közgyűlés felvette az EFTCO tagjainak sorába a horvátországi nemzeti szövetséget.

A Közgyűlés további két évre meghosszabbította Damien Becquet ( továbbra is betölti az EFTCO alelnöki tisztét) és David Pinka  igazgatósági tagságát, s a saját kérésére távozó Ann Dawson helyett megválasztotta igazgatósági tagnak Cilin Garnett-et, aki az EFTCO számvevői tisztségét is ellátja.

Folytatódott az e-ECD „élesben” történő tesztelése Belgiumban.

Tájékoztatás hangzott el a 2019. június 4-7. között Münchenben megrendezésre kerülő Logistic Show keretében a német nemzeti szövetséggel közösen „kiállító ”EFTCO” standról. Ezen a tag nemzeti szövetségek is bemutathatják prospektusaikat, illetve képviseltethetik magukat.

A régi fejlécű ECD-k gazdasági okokból engedélyezett felhasználása legkésőbb 2019. december 31-ig lehetséges, 2020. január 1-től kizárólag a az EFTCO Cleaning Document alkalmazható.

Határozat született arról, hogy az ECD 13. sz. rovatában a tisztító állomások kötelesek beírni azt a dátumot illetve órát és percet, amikor a tartály elhagyta a tisztító sort ( nem a telephelyet!).

Nem született döntés az EFTCO székhelyének megváltoztatásáról a Brexittel kapcsolatban. Továbbra is követi az Igazgatóság az ezzel kapcsolatos történéseket.

Több Európán kívüli ország érdeklődik aziránt, hogy társult tagként (szavazati jog nélkül) csatlakozzon az EFTCO-hoz, erről a kérdésről nem született döntés.

EFTCO nyílt nap,az EFTCO fennállásának 25. évfordulója alkalmából 2019.04.04.

A következő előadások hangzottak el:

  • Peter Devos, ECLIC: az ipar igényli az elektronikus EFTCO Cleaning Document-et;
  • Victor Trapani, CEFIC:azSQAS 25 éve segíti a logisztikai szektor biztonságának növelését;
  • Marc Feyten, AAQUA: a víz jövője , a víz újrafelhasználásának lehetősége a tartálytisztításban.
  • Rabbi P.A.Meyers, Hager Kashrut Committee, Antwerpen: a kóser mosás követelményei
  • Franck Lhoez, Roquette Europe : az élelmiszeripar követelményei a tartálytisztítással kapcsolatban
  • Rob Raeymaekers, Karcher: Tartálytisztítási megoldások